Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

HOME
Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

Ben jij de persoon die bouwen leuk vindt? Vind je huizen  bouwen met minecraft leuk en hou je van grote uitdagingen?  Dan kun jij je uitleven bij het profiel Bouw Wonen en Interieur.

In dit profiel leer je hoe je een huis kunt bouwen! Je gaat aan de slag met het maken van een bouwtekening en gaat vervolgens aan de slag als timmerman, metselaar, dakdekker en schilder! Je bent in dit profiel veel met je handen bezig en leert door te doen!

Waarom kiezen voor BWI?

In de bouwsector staan ze te springen om vakmensen! Binnen dit dit profiel ontdek je door te doen, welke beroep bij jou past! Je leert om samen te werken, maakt kennis met de “real life” en gaat stage lopen. Je ontwikkelt de “skills” die passen bij de beroepen schilder, timmerman, tekenaar en metselaar. Je “skills” ontdekken helpt jou om een betere keuze te maken voor een mbo opleiding.

Hoe ziet de schoolloopbaan bij BWI eruit?

In klas 1&2 maak je kennis met het profiel BWI. Je ontdekt of dit profiel bij je past! Kies je voor het profiel BWI dan volg je in klas 3&4 dit profiel en doet examen in het profiel BWI. De verplichte profielvakken voor dit profiel zijn NASK1 en wiskunde.

Anke werkt bij Sommer Schilderwerken

Laura werkt bij Vepa Hoogeveen/Emmen

Werken in de bouw; is dat iets voor jou?

In the future

Hoe zien gebouwen in de toekomst eruit? Misschien wel zo!

HOME